Menu Luk

- sommerklar -

Hvordan vælger jeg sommertøj til min baby?

Mange tror at små børn altid skal have varmt tøj på, uanset årstiden, men de små er meget følsomme for temparaturændringer. Og ligesom for voksne, er let påklædning bedst for din baby når vejret er varmt. Det bør du have i baghovedet når du køber børnetøj, især når det drejer sig om sommertøj.

Løst siddende sommertøj til din baby

Tætsiddende tøj er ikke ideelt, da den lilles hud kan blive overophedet, specielt når vejret er varmt. Selvom det måske ser godt ud med en stram flyverdragt, så er en løstsiddende dragt mere behagelig og bedre for barnets hud. På den anden side skal dragten heller ikke være for stor, da det også kan være ubehageligt for barnet. Tag baby med i butikken for at være sikker på at få den rigtige størrelse.

Vælg bomuld

Når det gælder sommertøj til din baby, er bomuld bedst. Bomuld er et blødt stof, som er behageligt for barnets hud, og tillader den lilles hud at ånde. Gå efter tøj mærket som 100% bomuld, spørg evt. butiksmedarbejderen om hjælp til at finde bomuldstøj der passer til dit barn.  Størstedelen af din babys påklædning – lige fra flyverdragter over trøjer til tæpper – bør være af bomuld.

Mindre påklædning

Din baby har også brug for at mærke vinden suse, og når vejret er varmt, kan lange bukser hurtigt blive ubehageligt. Et par shorts eller en smart kort kjole er bedre. Så kan huden forblive kølig selvom det bliver varmere. Barnets fødder skal dog altid være dækket, uanset hvor varmt det bliver, da fødderne hurtigt kan blive kolde.